ВСЕСВІТНІЙ ЧЕМПІОНАТ FIRST CHAMPIONSHIP 2019 (ХЬЮСТОН, США)

На цих вихідних понад 15,000 учнів з усього світу прилетіли у Хьюстон, щоб випробувати свої навички та знання у іноваційних розробках під час Всесвітнього чемпіонату FIRST Championship, представленого компанією Qualcomm Incorporated, що проходив у Конференц-центрі ім. Джорджа Р. Брауна, на стадіоні Мінут-Мейд-парк та у парку Діскавері Грін. 700 команд з 40 країн змагалися та представляли свої проекти у 4 програмах: FIRST LEGO League Jr., FIRST LEGO League, FIRST Robotics Competition та FIRST Tech Challenge

За 4 дні фестиваль відвідало понад 33,000 людей. Найбільше приголомшив гостей неймовірний фінал чемпіонатів FIRST Robotics Competition and FIRST Tech Challenge, що відбувся у суботу ввечері у парку Мінут-мейд.

“Ми не можемо створити майбутнє для наших дітей. Ми маємо зробити наших дітей готовими до майбутнього”, – Дін Кейман, засновник FIRST.

Переможцем FIRST LEGO League стала команда IDB TECH-NO-LOGIC з міста Верона, Італія. 

Команда з України PRIME ROBOTICS (м. Горішні Плавні) отримала нагороду “Inspiration Awards” у номінації Основні Цінності.

Під час церемонії закриття FIRST та Lucasfilm презентували тему наступного сезону FIRST® RISESM. Теми усіх 4 програм FIRST будуть проводитись за підтримки фільму Star Wars: Force for Change, що стало благодійною ініціативою Lucasfilm та Disney. 

Тему сезону 2019-2020 присвячено будівництву стійких та комфортних міст майбутнього. Вона має на меті надихати громадян галактики  працювати разом, зміцнюючи та захищаючи Силу, що об`єднує нас, створювати місця де співпраця може сприяти створенню нових ідей.